Připravili jsme pro Vás rozesílku 5/2019.

V březnu začínají na plno projektové aktivity: výukové programy Z farmy na náš stůl, aneb zdravě – hravě o původu a zpracování potravin (podpořeno Ministerstvem zemědělství).

V dubnu zahájíme 10. ročník osvětové kampaně Ptáci – žijí tady s námi. Pokud plánu­jete program, tematický den, exkurzi, besedu, výstavu či soutěž, dejte nám vědět a my vás zařadíme do regionálního kalendáře akcí. V dubnu až červnu nás čekají další osvětové kam­paně na podporu fair trade a přírodních zahrad, výukové programy a exkurze pro školy, školní farmářské dny, vzdělávací akce pro pedagogy a školní koordinátory EVVO.

Březen je měsícem knihy a měsícem čtenářů. Z významných dnů připomínáme:

3. 3. Světový den divoké přírody (World Wildlife Day), 6. 3. Popeleční středa, 8. 3. Mezinárodní den žen, 20. 3. Světový den vrabců, první JARNÍ den, 21. 3. Mezinárodní den lesů, 22. 3. Světový den vody, 23. 3. Světový meteorologický den.

V PŘÍLOZE NAJDETE:

1 Nabídka specializačního studia pro koordinátory EVVO, kurz 3, 2019–2020 – začínáme v dubnu, ještě se můžete přihlásit, http://www.liska-evvo.cz/doc/specializacni-studium-koordinator-evvo-2

2 Závazná přihláška na vzdělávací akci LÍSKY

3 Nabídka výukového program Z farmy na náš stůl, aneb zdravě hravě o původu a zpracování potravin, http://www.liska-evvo.cz/doc/zdrave-hrave

4 Noviny Poctivě vyrobené 12/2019, http://www.liska-evvo.cz/doc/noviny-poctive-vyrobene-4

5 Soutěž MZE o vodě – pravidla