Termín: 15.2.2020 11:00 - 15:00

Místo konání: skanzen Rochus

... a jiné masopustní tradice

Masopustní období trvající od Tří králů do Popeleční středy bylo vždy časem zábav, bujarého veselí a také časem zabijaček, které neodmyslitelně patřily ke koloritu zimní slovácké vesnice. Během akce Slovácká zabijačka, která se uskuteční 15. 2. 2020 od 11:00 do 15:00, návštěvníci poznají, jak taková tradiční zabijačka probíhá a co všechno k ní patří. „Návštěvníci určitě rádi ochutnají čerstvé jitrnice, tlačenku, ovarovicu, klobásky a mnoho dalších specialit přímo od šikovného řezníka, zabijačkové dobroty bude pak možnost zapít Jarošovským pivem. A protože ke každé pořádné zabijačce patří také dobré buchty, nebudou chybět koláčky, domácí báleše a patenty, ani fašankové koblihy nebo boží milosti.“ zve na akci všechny milovníky tradiční slovácké kuchyně organizátorka Petra Pavelčíková.

„Snažíme se široké veřejnosti co nejvěrněji přibližovat život na dědině v minulém století, návštěvníci se tak seznámí s masopustními tradicemi a fašankovými zvyky, Folklorní soubor Olšava předvede průvod v maskách a mečový tanec. Děti si vyzkouší svůj um v tradičně zaměřené tvořivé dílničce,“ zve na akci ředitel skanzenu Jan Blahůšek.

 

Přijďte si užít masopustní veselí a vychutnejte si ve skanzenu Rochus zimní Slovácko všemi smysly!

Připojené soubory