Vážení kolegové ve školách, neziskových organizacích, úřadech, firmách a dalších institucích, milí příznivci ekologické výchovy, připravili jsme pro Vás březnový balíček informací na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty.

Balíček k Vám putuje v období jarních prázdnin ve Zlínském kraji, kdy vrcholí období Masopustu a my pomalu vyhlížíme jaro. V březnu se těšíme na tradiční setkání organizací k ekovýchově (20. března), nebo dalším semináři, který tentokrát připravili lektoři z Agentury rozvojové a humanitární pomoci Olomouckého kraje. Je nejvyšší čas s přípravou Světového dne lesů, Světového dne vody či Světového dne meteorologie.

Balíček obsahuje aktuální grantové výzvy, pozvánky na akce, termíny vyhlášených soutěží, zajímavé články i příklady dobré praxe. Ve druhé polovině vrcholí masopustní veselí a pomalu začínáme připravovat jarní akce.

Klub Lísky – líbí se Vám programy Lísky? Chtěli byste nás podpořit? Staňte se členy Klubu. Informace, přehled benefitů a plateb a přihláška ke stažení je na webu Lísky, http://www.liska-evvo.cz/doc/klub-lisky Nově registrovaným členům klubu zašleme uvítací dopis a kartu člena. Každý měsíc se můžete těšit na nové metodické listy a List skřítka Lískáčka pro rodiny s dětmi. První z listů na únor najdete i na webu, pod Klubem Lísky. To abyste viděli, na co se můžete v dalších měsících těšit. Listy budeme vydávat jednou měsíčně, primárně jsou určeny rodinám s dětmi jako námět na společné trávení volného času. Určitě je ale využijete i v mateřinkách či na prvním stupni nebo ve školní družině.

Na webu Lísky najdete Akce – Krajský kalendář akcí. Pozvánky na své akce, výstavy, semináře apod., stejně jako zprávy a fotografie z uskutečněných projektů a akcí můžete průběžně zasílat na adresu infoevvo@seznam.cz, my Vám za ně děkujeme a aktuálně je zařazujeme na web i do rozesílky.

Líska má své profily na Facebooku.Přidejte se k našim tématům na stránkách: Líska, o.s./Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny/Ptáci – žijí tady s námi/Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené/Stromy a my/Cesty za poklady ve Zlínském kraji/ŽABAKO.

Osvětové kampaně Lísky v roce 2014:

Ø Ptáci – žijí tady s námi, 1.4.-2.5.2014,

garant: CEV Žabka při SVČ Klubko Staré Město

Ø Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny, 1.5.-5.9.2014,

garant: Centrum Veronica Hostětín

Ø Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené, 10.-25.5.2014,

garant: Přírodovědné centrum Trnka při DDM Uherské Hradiště

Ø STROMY a my, 28.9.-26.10.2014,

garant: Park Rochus, o.p.s., Uherské Hradiště

Ø Skutečně zdravá škola, celoročně

Občanská iniciativa Skutečně zdravá škola, http://www.skutecnezdravaskola.cz/

Aktuální zprávy, náměty a příklady dobré praxe najdete na https://www.facebook.com/skutecnezdravaskola?fref=ts

V příloze dnes najdete:

Rozesílku č. 4/2014 - celý text v PDF

Pozvánku na seminář Česká republika pomáhá

Pozvánku na jarní prázdniny do Muzea regionu Valašsko – Zámek Vsetín, Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí

Pozvánku na akce do 14/15 Baťova institutu Zlín

Pozvánku a návratku na Setkání organizací k ekovýchově