Mléčný karamel 

• Vaří mléčný karamel z poctivého valašského mléka (farma ZPZ Valašská Bystřice) a cukru, bez jakýchkoli dalších látek (konzervanty, stabilizátory apod.).

• Chci, aby lidé věděli, jak chutnají dobroty z poctivých domácích surovin, jak je dělávaly naše babičky. A v té době byli lidé povětšinou mnohem zdravější. Prostě čas uzrál. A když člověk kráčí určitým směrem, který je vlastní jeho vnitřnímu přesvědčení, cesta se vždy ukáže.

• Uspokojení, naplnění, setkání se spoustou příjemných lidí, radost, že náš mléčný karamel prostě chutná a poznání, že lidé čím dál víc dávají přednost kvalitním pochutinám a zajímá je jak jejich složení, tak původ prvotních surovin.

• Chci dětem trošku pomoci přiblížit se přírodě, některým ujasnit, že kráva opravdu není fialová. Taky něco málo osvětlit či připomenout z přírodopisu: např. že je kráva přežvýkavec, kolik má žaludků, kolik potřebuje denně litrů vody, kolik nadojí v průměru mléka za den, jaké složky v mléku sledujeme (tuk a bílkovinu). A ti „zdatnější“ vědí i co jsou další ukazatele kvality mléka, jako PSB (počet somatických buněk) a CPM (celkový počet mikroorganismů). Nejsou na tom naše děti špatně, jen je potřeba jim pomáhat. To je důvod naší účasti na Školních farmářských dnech s Lískou.

KONTAKT: Ing. Dana Přistoupilová Malá Bystřice 116, 756 27 Valašská Bystřice, Tel: 732 750 873