Připravili jsme pro vás rozesílku 2/2023. 

Najdete v ní programovou výzvu Zlínského kraje, bližší informace k výzvě OP JAK, pozvánky na akce v regionu i tipy na pomůcky a publikace.
Archív rozesílek: www.liska-evvo.cz/rozesilka

 

V lednu jsme v Lísce ukončili závěrečné zprávy a vyúčtování projektů a dotací z roku 2022, podáváme projektové žádosti na rok 2023.
Ministerstvo životního prostředí podpořilo projekt Lísky „Písmena a čísla VENKU s Lískou“. Budeme tedy pracovat na tvorbě 4 nových programů, podporujících venkovní, projektovou a badatelskou výuku s dopadem na rozvoj přírodovědné, matematické a čtenářské gramotnosti žáků. Témata programů: Místo, kde žijeme. Životní podmínky. Ohleduplné chování k přírodě a ochrana přírody. Současnost a minulost v našem životě.

Již nyní můžete vybírat a objednávat z nabídky výukových programů a projektových dnů pro pro MŠ a ZŠ. Věříme, že se vám budou líbit nové aktivity čísla a písmena, regionální vlastivěda a badatelka. 

Ve spolupráci s Městskými lesy Vsetín plánujeme vytvořit tematické programy pro MŠ a I. stupeň v Arboretu Semetín.
Nabídku programů pro školy najdete na str. 10, v příloze a na webu Lísky.

Připravujeme XII. Krajskou konferenci o EVVO, Konferenci VENKU a další akreditované vzdělávací akce, exkurze pro pedagogy i lektory, osvětové kampaně i akce pro veřejnost.

Jsme připraveni podpořit školy, organizace i obce zajištěním Férové kavárny LÍSKY a aktivit pro děti na rozmanitých slavnostech, festivalech a oslavách.

Těšíme se na setkávání.