V májové rozesílce LÍSKY s číslem 9/2020 najdete upozornění na akce, programy, grantové výzvy, tipy na pomůcky a publikace, odkazy a doporučení na pomocníky pro online učení (str. 7).
 
Květen přímo vyzývá k pobytu venku, v přírodě a v zahradě. Náměty z kampaně Měsíc školních zahrad (str. 5, 6) a programu Učíme se venku (str. 10), www.mesicskolnichzahrad.cz/cz/skola-doma.html
https://ucimesevenku.cz/skola-doma/
 
V LÍSCE nadále pokračujeme ve vyhledávání a sdílení informací, práci na nových programech a metodikách, výrobě pomůcek. Posledního dubna ukončujeme osvětovou kampaň Ptáci – žijí tady s námi. Podařilo se vytvořit nové metodické a pracovní listy, do soutěžní výzvy Kamarádi z ptačí říše se zapojilo více než 20 rodin.
 
V květnu zahajujeme další dvě kampaně – na podporu přírodních zahrad (str. 5, 6), http://www.liska-evvo.cz/doc/prirodni-zahrada-priroda-pod-nasimi-okny
 
Všechny kampaně najdete i na Facebooku.
 
V PŘÍLOZE NAJDETE:
1 Přírodní zahrada – banner kampaně
2 Poctivě vyrobené – banner kampaně
3 Přírodní zahrada – kalendář aktivit, http://www.liska-evvo.cz/doc/prirodni-zahrada-priroda-pod-nasimi-okny
4 Tisková zpráva Měsíc zahrad
5 Metoda filozofie pro děti
 
PODPOŘTE LÍSKU
Programy a činnost LÍSKY můžete finančně podpořit dvěma způsoby:
- členstvím v Klubu LÍSKY
- darem prostřednictvím darovacího formuláře DARUJME.CZ
 
Klub LÍSKY
Svým členstvím v Klubu LÍSKY podpoříte programy pro děti a osvětové kampaně, stanete se součástí dění, získáte informace a benefity a zároveň dáte všem najevo, že nám fandíte.
Dar LÍSCE prostřednictvím darovacího formuláře
V LÍSCE podporujeme pedagogy a lektory, aby přenesli výuku co nejvíce ven, do školních zahrad a okolí školy. Poskytujeme náměty a příklady, co a jak venku učit. Zaměřujeme se na budování a využívání zahrad a propagujeme benefity kontaktu dětí s přírodou. Aktivně se věnujeme tématu Fairtrade, místní udržitelná ekonomika a potravinová soběstačnost.
 
Děkujeme.