Vážení kolegové ve školách, neziskových organizacích, úřadech, firmách a dalších institucích, milí příznivci ekologické výchovy, zde je Váš dubnový balíček informací na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty s číslem 7/2014.

Balíček obsahuje aktuální grantové výzvy, pozvánky na akce, zejména ke Dni Země, termíny a propozice vyhlášených soutěží, nabídku výukových programů, výzvy k zapojení do kampaní, informace o kampani Skutečně zdravá škola, tipy na knihy i hry, zajímavé články i příklady dobré praxe. Upozorňujeme na konferenci pořádanou v rámci projektu Československá spolupráce škol a dalších organizací v ekologické výchově, která se koná 29. dubna od 10:30 hodin v prostorách sídla Zlínského kraje (pozvánka v příloze).

V těchto dnech vrcholí přípravy na Velikonoce i oslavy Dne Země (22. dubna). Do své druhé poloviny vstupuje 5. ročník osvětové kampaně „Ptáci – žijí tady s námi“.  V příloze najdete článek Mirka Dvorského.V květnu a červnu nás čeká osvětová kampaň „Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny“, přijměte již nyní pozvání na semináře a exkurzi do rakouského Tullnu, či na zahradní slavnost do Hostětína (plakát akcí v příloze). Ve druhé polovině května startujeme Férovou snídaní (10. května) kampaň na podporu Fair trade „Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené“.

Přejeme Vám z Lísky radostné svátky jara.