Vážení kolegové ve školách, neziskových organizacích, úřadech, firmách a dalších institucích, milí příznivci ekologické výchovy, zasíláme Vám třetí balíček informací na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v roce 2014.

Balíček obsahuje aktuální grantové výzvy, pozvánky na akce, termíny vyhlášených soutěží, zajímavé články i příklady dobré praxe. Ve druhé polovině vrcholí masopustní veselí a pomalu začínáme připravovat jarní akce. Vzhledem k tomu, že první březnový týden jsou v našem kraji jarní prázdniny, zašleme Vám další balíček již v pátek 28. února.

Kancelář Lísky a informační místo pro EVVO, včetně knihovny, najdete v budově Základní školy Vsetín, Rokytnice 436.

V únoru jsme spustili nové webové stránky Lísky se zcela novou grafikou i strukturou, navštivte nás na www.liska-evvo.cz

Klub Lísky – líbí se Vám programy Lísky? Chtěli byste nás podpořit? Staňte se členy Klubu. Informace, přehled benefitů a plateb a přihláška ke stažení na webu Lísky, www.liska-evvo.cz/doc/klub-lisky Členům klubu zašleme tento týden uvítací dopis, kartu člena a 2 nové metodické listy na téma Masopust a Zdravá výživa a lískovou NOVINKU: List skřítka Lískáčka pro rodiny s dětmi na únor. Tento list najdete i na webu, pod Klubem Lísky. To abyste viděli, na co se můžete v dalších měsících těšit. Listy budeme vydávat jednou měsíčně, primárně jsou určeny rodinám s dětmi jako námět na společné trávení volného času. Další listy již budeme zasílat pouze členům Klubu.

Na webu Lísky najdete Akce – Krajský kalendář akcí. Pozvánky na své akce, výstavy, semináře apod., stejně jako zprávy a fotografie z uskutečněných projektů a akcí můžete průběžně zasílat na adresu infoevvo@seznam.cz, my Vám za ně děkujeme a aktuálně je zařazujeme na web i do rozesílky.

Líska má své profily na Facebooku.Přidejte se k našim tématům na stránkách: Líska, o.s./Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny/Ptáci – žijí tady s námi/Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené/Stromy a my/Cesty za poklady ve Zlínském kraji/ŽABAKO.

Osvětové kampaně Lísky v roce 2014

Ptáci – žijí tady s námi, 1.4.-2.5, koordinuje CEV Žabka při SVČ Klubko Staré Město

Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny, 1.5.-31.8., koordinuje Centrum Veronica Hostětín

Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené, 10.-18.5., koordinuje Přírodovědné centrum Trnka při DDM Uherské Hradiště

STROMY a my, 28.9.-26.10, koordinuje Park Rochus, o.p.s., Uherské Hradiště

Skutečně zdravá škola, celoročně

V příloze dnes najdete

Rozesílku č. 3/2014 - celý text v PDF

Pozvání a návratku na Setkání středisek a organizací k EVVO

Pozvání na benefici pro sýkorky

Letáček k mobilnímu planetáriu Čtyřlístku Zlín

Propozice a přihlášku na soutěž Zlatý list

TZ Lísky k novým webovým stránkám