V části I, na stránkách 2–12, najdete AKTUÁLNÍ informace – zprávy z tisku, grantové výzvy, pozvánky na vzdělávací programy a akce, informace o kampaních. V části II přinášíme náměty a inspiraci i tipy na pomůcky a publikace (str. 13–16). Část III přináší stálý soubor informací a odkazů k důležitým tématům (od str. 17).

 

Do 30. června koordinujeme kampaň Přírodní zahrada – zahrada pod našimi okny.

 

 

Přejeme vám radostné dny, užijte si své blízké, odpočinek a přírodu plnými doušky. V září se těšíme na shledanou.

 

 

 

Upozorňujeme, že od 26. června do 18. srpna bude kancelář i Férový obchůdek

uzavřen. V případě potřeby se ozvěte na infoevvo@seznam.cz

 

 

 

Archív rozesílek: www.liska-evvo.cz/rozesilka

 

 

 

 

 

Letošní léto nastává odpoledne 21. června v 16 hodin a 58 minut.

 

Významné dny v měsíci červnu : 18. června – Den udržitelné gastronomie, 20. června – Evropský týden udržitelné energie, 22. června – Světový den deštných pralesů. ČERVENEC – měsíc bez plastů.

 

Více na www.ekokalendar.cz

 

 

 

 

 

Zprávy z Lísky

 

V červnu ukončujeme programy na školách. 

 

V období březen až červen jsme se s týmem externích lektorů zapojili do 2 zahradních slavností, připravili 2 školní farmářské dny, 2 projektové dny VODA – život v každé kapce, 1 projektový den Z farmy na náš stůl, 18 projektových dnů a výukových programů v MŠ a ZŠ, 11 projektových dnů v Arboretu Semetín. Celkem jsme tedy strávili ve školách 36 dnů, z toho bylo 31 projektových.

 

Naše aktivity byly součástí vsetínského Dne Země i Farmářského dne dne v olomoucké Šantovce.

 

Prázdninové měsíce využijeme na regeneraci sil, plánování a přípravu programů. Čeká nás zejména práce na novém DIÁŘI na školní rok 2023/2024, tvorba a popis aktivit do lektorských manuálů 4 nových programů v projektu Lísky „Písmena a čísla VENKU s Lískou“. Projekt podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

Tvorba a popis lektorských manuálů k programům v Arboretu Semetín na téma VODA, STROMY a VČELY pro MŠ a I. stupeň ZŠ. Projekt je spolufinancován Zlínským krajem.

 

Pokračují přípravy XXII. Krajské konference o EVVO (18. října) a programu na Dni Zlínského kraje (23. září).

 

Po prázdninách budeme opět připraveni podpořit školy, organizace i obce zajištěním Férové kavárny LÍSKY a aktivit pro děti na rozmanitých slavnostech, festivalech a oslavách.

 

Těšíme se na setkávání.