Ingredience:

  • 300 g ml. cukru, vyzkoušely jsme i třtinový,
  • 150 g farmářského másla,
  • 3 domácí vejce,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 500 g hladké mouky, polovina může být i vícezrná či kukuřičná,
  • 1 bezfosfátový prášek do  pečiva

Postup:

V míse smícháme cukr, vanilkový cukr a máslo, po jednom vmícháme vejce, zapracujeme mouku prosátou s práškem do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme  a vykrajujeme tvary podle fantazie i vykrajovátek. Pečeme na pečícím papíru do zlatova. Nejlepší jsou odležené, protože získají na křehkosti (pokud to tedy vydržíte). Dají se i slepovat či zdobit polevami. Nebo už před pečením zdobit různými ozdůbkami, např. perličky.

 

Zdroj: Tinka a Iva Koutná, podle časopisu Apetit