Připravili jsme pro Vás rozesílku s číslem 9/2018.

V měsíci květnu zahajujeme dvě osvětové kampaně. Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny (1. 5.–30. 6.). V regionu je možné se účastnit exkurzí na zahrady, výukových programů, seminářů či zahradních slavností. Doporučujeme podpořit celostátní kampaň Měsíc školních zahrad (viz str. 3).

Druhou kampaní je Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené (9.–31. 5.). V sobotu 12. května s námi můžete posnídat na 13 místech v regionu, www.ferovasnidane.cz.

Nejvíce akcí tradičně připravuje město Vsetín. Ve středu 9. května, kdy kampaň zahajujeme, otevíráme symbolicky dveře nového zázemí LÍSKY, a to Férovou kavárnou s příběhem (viz pozvánka na str. 2). Svůj příběh bude vyprávět Pavla Gášková, ředitelka Studijního centra BASIC Vsetín. Férovou kavárnu s příběhem připravíme každou první středu v měsíci.

Kampaně můžete podpořit vlastní tematickou akcí, nebo sdílením aktivit a informací na Facebooku či webu.

V květnu, v rámci Týdne pro udržitelný rozvoj, ožije vsetínská Panská zahrada Dnem pro přírodu a řemesla (30. 5.). V květnu také začínají otevřené neděle na Envicentru Vysoké Pole, www.prokrajinu.eu Z významných dnů připomínáme Den slunce (3. 5.) a Mezinárodní den včel (20. 5.). V neděli 13. května nezapomeňte na své maminky.

 

V PŘÍLOZE NAJDETE:

1 Kampaň Přírodní zahrada - kalendář akcí

2 Férová snídaně v regionu

3 Vsetínské dny pro fair trade

4 Férová kavárna LÍSKY s příběhem Pavly Gáškové

5 Seminář VODA_Hostětín

6 Specializační studium koordinátora EVVO_nabídka

7 Přihláška na vzdělávací akci LÍSKY