Vážení kolegové ve školách, neziskových organizacích, úřadech, firmách a dalších institucích, milí příznivci ekologické výchovy, připravili jsme pro Vás březnový, již téměř jarní, balíček informací na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty.

Ve třetím březnovém týdnu nás čeká tradiční regionální setkání organizací k ekovýchově (20. března). Oslavíme tak společně první jarní den i 7. narozeniny Lísky, které připadají na 21. březen. Nezapomeňte si připomenout Světový den lesů, Světový den vody či Světový den meteorologie.

Balíček obsahuje aktuální grantové výzvy, pozvánky na akce, termíny vyhlášených soutěží, zajímavé články i příklady dobré praxe. Postupně se již rozbíhají akce a soutěže ke Dni Země 2014 a Férové snídani.

Klub Lísky – líbí se Vám programy Lísky? Chtěli byste nás podpořit? Staňte se členy Klubu. Informace, přehled benefitů a plateb a přihláška ke stažení je na webu Lísky, http://www.liska-evvo.cz/doc/klub-lisky  Nově registrovaným  členům klubu zašleme uvítací dopis a kartu člena. Každý měsíc se můžete těšit na nové metodické listy a List skřítka Lískáčka pro rodiny s dětmi. První list najdete na webu. To abyste viděli, na co se můžete v dalších měsících těšit. Listy budeme vydávat jednou měsíčně, primárně jsou určeny rodinám s dětmi jako námět na společné trávení volného času. Určitě je ale využijete i v mateřinkách či na prvním stupni nebo ve školní družině.

Na webu Lísky najdete Akce – Krajský kalendář akcí. Pozvánky na své akce, výstavy, semináře apod., stejně jako zprávy a fotografie z uskutečněných projektů a akcí můžete průběžně zasílat na adresu infoevvo@seznam.cz, my Vám za ně děkujeme a aktuálně je zařazujeme na web i do rozesílky.

V příloze dnes najdete:

Rozesílku č. 5/2014 - celý text v PDF

Férová snídaně – článek

Pozvánku na akci Co víme a nevíme o karpatských medvědech

Pozvánku na výstavu Jana Machaly

Propozice soutěže ke Dni Země – Žabka Staré Město

Tiskovou zprávu (TZ) k nové pražírně FT kávy