Připravili jsme pro Vás prázdninovou rozesílku 14/2017.  V těchto horkých dnech dokončujeme noviny Poctivě vyrobené 9/2017, Diář na nový školní rok 2017/2018 i Výroční zprávu za rok 2016. Můžete se také těšit na novou nabídku exkurzí a projektových dnů pro školy.

Jsme rádi, že prostřednictvím lískové rozesílky vám můžeme již 13. rokem zprostředkovávat pozvání na rozmanité akce, informovat vás o grantových výzvách, nových publikacích, pomůckách či zajímavých projektech a dění v organizacích.  V polovině prázdnin Vám zašleme jednu rozesílku (podle aktuálnosti informací) a s tou pravidelnou se ozveme na konci srpna.

Prázdninový provoz kanceláře LÍSKY: V době od 26.6. do 25.8. 2017 je kancelář Lísky pro veřejnost uzavřena, nebude v provozu ani Fairtradový obchůdek. V případě potřeby, si můžete domluvit schůzku či nákup na infoevvo@seznam.cz (p. Lenka Dufková). Děkujeme za pochopení.

Akce do DIÁŘE:

  • Den otevřených dveří, Veselý grunt Janová, 26.8.2017
  • Minikampaň Fair trade v práci – ranní kavárna ve Zlíně, Rádio Zlín a LÍSKA, 4., 5. a 7.9.2017
  • Den otevřených dveří v Češkově mlýně, 16.9.2017
  • Den Zlínského kraje, 23.9.2017
  • Jablečná slavnost, Hostětín, 24.9.2017
  • Setkání MŠ a sítě Mrkvička, Hájenka Semetín, 19.-20.10.2017
  • XVII. Krajská konference o EVVO, Zlín, 7.11.2017, téma Pozorujeme a objevujeme přírodu

Lískové osvětové kampaně, http://www.liska-evvo.cz/doc/osvetove-kampane :

STROMY a my, 15.9.- 31.10.2017

Garant: Park Rochus, o.p.s., Uherské Hradiště

Klíčová akce: Den stromů (20.10.)

Poctivě vyrobené – podpora místní udržitelné ekonomiky ve ZK, celoročně,

garant: VIS Bílé Karpaty, Veselí n. M.,

spolupráce Informační středisko pro rozvoj Moravských Kopanic, Starý Hrozenkov

Klíčová akce: soutěž Poctivě vyrobené, dny otevřených dveří u výrobců

  • Podrobný přehled akcí v regionu i mimo něj najdete na webu Lísky v Krajském kalendáři akcí, http://www.liska-evvo.cz/akce.  Pozvánky na své akce, výstavy, semináře apod., stejně jako zprávy a fotografie z uskutečněných projektů a akcí můžete průběžně zasílat na adresu infoevvo@seznam.cz
  • Metodické listy pro učitele a listy skřítka Lískáčka pravidelně zasíláme jen členům Klubu LÍSKY a LÍSKY, z.s., archív ML najdete na http://www.liska-evvo.cz/doc/metodicke-listy-1 , stejně jako další LÍSKOU vydané metodické materiály a publikace.

 

V příloze najdete:

1 - Rozesílku 14/2017 - celý text v PDF, http://www.liska-evvo.cz/rozesilka 

2- nabídku akcí Centra Veronica Hostětín

3 – Organizace školního roku 2017/2018

 

KLUB LÍSKY

Klub má 60 členů, je pro nás velkou radostí a motivací.  Od září jsme rozšířili členství v Klubu Lísky i pro rodiny, školy a organizace. Pokud se vám líbí programy a činnosti LÍSKY, máte rádi přírodu, tradice a kulturu (nejen) Zlínského kraje. Pokud si přejete, aby děti i dospělí byli více venku, rozuměli životnímu prostředí a pomáhali o ně pečovat, přidejte se k nám. Staňte se členem Klubu LÍSKY. Svým členstvím podpoříte lískové programy, stanete se součástí dění a zároveň dáte všem najevo, že nám fandíte. Informace o klubu i ukázkový list pro rodiny s dětmi najdete na  http://www.liska-evvo.cz/doc/klub-lisky