Vážení kolegové ve školách, neziskových organizacích, úřadech, firmách a dalších institucích, milí příznivci ekologické výchovy, zde je Váš prázdninový balíček informací na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty s číslem 12/2014.

Balíček obsahuje pozvánky na prázdninové akce, zajímavé články i příklady dobré praxe. Přinášíme nabídku vzdělávacích programů pro mateřské školy na podporu polytechnického vzdělávání, více zde. Již od září budeme s malou POLY putovat po střediscích a školách a učit se v zahradě, řemesla, živly a další témata.

S malou POLY budeme též hledat a zveřejňovat příklady dobré praxe z Vašich mateřinek. Napište nám co děláte s dětmi na zahradě, v dílně, v lese, či u stolu s různými materiály. Jaké používáte pomůcky a knihy?  Pokud POLY pozvete, rádi se k Vám i vypravíme!

Ukončili jsme osvětovou kampaň Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny. Výsledky soutěžní přehlídky fotografií Živá zahrada najdete v sekci SOUTĚŽE nebo zde.

Rozesílka se tradičně dostává do prázdninového režimu. Další balíček Vám zašleme v průběhu prázdnin, v návaznosti na množství informací. Pravidelnou rozesílku obnovíme k 1. září.

Aktuální přehled akcí v regionu najdete na webu Lísky v Krajském kalendáři akcí. Pozvánky na své akce, výstavy, semináře apod., stejně jako zprávy a fotografie z uskutečněných projektů a akcí můžete průběžně zasílat na adresu infoevvo@seznam.cz

V příloze dnes najdete:

  • Rozesílku 12/2014 - celý text v PDF
  • Nabídku na vzdělávací kurzy pro MŠ
  • Tiskové zprávy