Připravili jsme pro Vás rozesílku 11/2019.

 

Za námi je deštivý a chladný měsíc květen. I přes nepřízeň počasí jsme prožili zajímavý Měsíc školních zahrad, www.mesicskolnichzahrad.cz  a Sousedský týden ve Vsetíně, www.liska-evvo.cz/doc/prvni-vsetinsky-sousedsky-tyden-prinesl-skutecne-petaky-pro-ptaky

 

Od 1. května v regionu probíhá kampaň Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny (trvá do 30. 6.), od 9. do 31. května kampaň Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené na podporu fair trade. Tradičně nejvíce akcí připravilo Fairtradové město Vsetín.

http://www.liska-evvo.cz/doc/osvetove-kampane

 

V červnu pokračují exkurze a programy ve školách, vzdělávací programy pro učitele. A stejně jako vy, i my už vyhlížíme prázdninové dny a těšíme se na odpočinek a letní pohodu.

 

Ve čtvrtek 30. května začal Evropský týden udržitelného rozvoje. Až do 5. června se v jeho rámci konají po celém Česku desítky akcí s tématem ohleduplnosti k přírodě i lidem kolem nás. Podívejte se na www.tydenudrzitelnosti.cz, co se kde odehrává.

 

 

V PŘÍLOZE NAJDETE:

1 Specializační studium pro koordinátora EVVO – nabídka i termíny modulů, http://www.liska-evvo.cz/doc/specializacni-studium-koordinator-evvo-kurz-iii

2 Závazná přihláška na vzdělávací akci

3 Nabídku VP Voda – život v každé kapce

4 České děti venku

5 Učíme se venku

6 Jak omezit plasty

7 Pozvánka na Zahradní slavnost v Hostětíně