Připravili jsme pro Vás rozesílku 11/2017. Před námi je poslední měsíc tohoto školního roku. S LÍSKOU se můžete setkat na Školním farmářském dni v Základní škole Vsetín, Sychrov (15.6.),  na Dnu se Vsetínskou nemocnicí (16.6.).  Připravujeme dvě exkurze se žáky na farmy a 6. ročník Žákovské badatelské konference ŽA-BA-KO (26.6.).  Největší akcí k ukončení školního roku je DEN PRO PŘÍRODU, již v pátek 9. června ve Starém Městě. Poslední květnový den jsme ukončili osvětovou kampaň Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené, do konce června pokračuje kampaň Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny. Nenechejte si ujít víkend otevřených zahrad, 10.-11. června. Centrum Veronica Hostětín otevírá v neděli 11. června svou zahradu pro Zahradní slavnost.  Jako bonus ke kampani dnes přidáváme Metodický list na téma budování zákoutí pro motýly.

Jsme rádi, že prostřednictvím lískové rozesílky vám můžeme již 13. rokem zprostředkovávat pozvání na rozmanité akce, informovat vás o grantových výzvách, nových publikacích, pomůckách či zajímavých projektech a dění v organizacích.

Akce do DIÁŘE:

  • Světový den životního prostředí – 5. června
  • Víkend otevřených zahrad – 10.-11.6.2017/Zahradní slavnost v Centru Veronica Hostětín – 11. června
  • Den pro přírodukrajský veletrh EVVO, EVENT centrum, Staré Město, 9. června, http://www.liska-evvo.cz/doc/regionalni-vzdelavaci-akce
  • ŽA-BA-KO – 26.6.2017, Zámek Vsetín, http://www.liska-evvo.cz/doc/zabako Přihlašování možné do 15.6.!
  • Setkání MŠ a sítě Mrkvička, Hájenka Semetín, 19.-20.10.2017
  • XVII. Krajská konference o EVVO, Zlín, 7.11.2017, téma Pozorujeme a objevujeme přírodu

Lískové osvětové kampaně, http://www.liska-evvo.cz/doc/osvetove-kampane

DEN PRO PŘÍRODU VE ZLÍNSKÉM KRAJI, pátek 9.6.2017, 9 – 17 hodin

LÍSKA připravuje tradiční regionální akci pro školy, rodiny s dětmi a veřejnost

XIV. Den pro přírodu – 9. června 2017, Event centrum, Staré Město, náměstí Velké Moravy, http://www.liska-evvo.cz/doc/regionalni-vzdelavaci-akce 

Na jednom místě se sejdou střediska ekologické výchovy, organizace i školy se svou programovou nabídkou a aktivitami. V doprovodném programu regionální výrobci, prodej publikací a pomůcek, Férová kavárna, hudba a vystoupení dětí, ukázky agility a další.

Celodenní program je rozdělen do tří bloků:

  • Aktivity pro děti, školní třídy, zájmové skupiny, rodiče s dětmi (poznávací i zábavnéaktivity neziskových organizací a škol, Slováckého muzea Uherské Hradiště – Život na Velké Moravě, smyslové vnímání přírody i hrátky s přírodou, Liška Bystrouška a její kamarádi, výstavy Život s hmyzem a Krajina v proměnách, proměny přírody Bílých Karpat, život včel, rolníkův rok, z farmy na náš stůl, od semínka k placce, voda jako přírodní živel, slunce zblízka, prohlídka expozice o Velké Moravě, výstup na vyhlídku ve věži kostela a další).  
  • Jarmark regionálních řemeslníků a výrobců, ukázky řemesel a prodej (dřevěné hračky, práce se dřevem, Lukášovy šité hračky, výrobky z kukuřičného šustí, valašské panenky, brambůrky od farmáře, pravý valašský trdelník, Pala&pa – zdravá placka do ruky, limonády, Hostětínské mošty a sirupy, Férová kavárna LÍSKY).
  • Kulturní program (vystoupí kroužky, kapela Docela Vsetín, ukázky agility a dogdancing)

Naplánujte si školní výlet či čas se svými dětmi a přáteli. Těšíme se na vás.

Video z roku 2015 najdete zde:
https://www.youtube.com/watch?v=OL5KR5AvKfs

 

V příloze najdete:

1 - Rozesílku 11/2017 - celý text v PDF, http://www.liska-evvo.cz/rozesilka 

2 -  plakát Den pro přírodu

3 – plakát školní farmářský den v ZŠ Vsetín, Sychrov

4 – pozvánku na Zahradní slavnost do Hostětína

5 – propozice soutěže ŽA-BA-KO 2017

6 – pozvání na Kosení Bílé Potoky 2017

7 – Pozvánku na TSTTT 2017

8 – Metodický list 120/2017 Motýlí zákoutí na školní zahradě (MŠ, ZŠ)