Vážení kolegové ve školách, neziskových organizacích, úřadech, firmách a dalších institucích, milí příznivci ekologické výchovy, zde je Váš předprázdninový balíček informací na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty s číslem 11/2014.

Balíček obsahuje pozvánky na červnové a prázdninové akce, zajímavé články i inspirace a příklady dobré praxe.

Dnes přikládáme další dva metodické listy s číslem 102 a 103. Opět byly vydány v rámci kampaně Přírodní zahrada a my věříme, že Vás podpoří ve Vašem úsilí při budování přírodních zahrad u Vašich škol, center či doma.

Metodické listy jinak od ledna tohoto roku zasíláme pouze členům Lísky a členům Klubu Lísky. Pokud se do Klubu Lísky přihlásíte, můžete je od září dostávat i Vy.

Do konce června probíhá osvětová kampaň Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny. Tento víkend se můžete zúčastnitpraktického semináře. Přijeďte se 21. - 22. června inspirovat do Hostětína. Odborný seminář Svatojánské bylinkaření pořádá o víkendu 20.-22. června i ENVIcentrum Vysoké Pole.

Můžete se též zapojit do soutěžní přehlídky fotografií Živá zahrada. Vaše fotografie umístěných objektů dokládající oživení zahrady – krmítka, budky, pítka, hmyzí domečky, úkryty apod. posílejte do 30.6.2014 na infoevvo@seznam.cz Některé z nich jsou již na tomto odkaze.

Garantem kampaně je Centrum Veronica Hostětín.

Mateřské školy upozorňujeme na možnost zapojení do vzdělávacích projektů Jak učit POLY a Jak funguje svět. Od září pro Vás připravujeme zajímavé semináře, exkurze, stáže a pomůcky. Nabídku akcí i formulář, kam můžete vyplnit své údaje a potvrdit svůj zájem, najdete v příloze. Budeme moc rádi, když se ozvete co nejdříve, ideálně do 30.6.2014. Bude mít přednost při následném přihlašování na jednotlivé akce a zajistíte si zasílání pozvánek i zapojení do ověřování a půjčování pomůcek. Holčička POLY už se na Vás moc těší.

Aktuality hledejte zde.

V příloze dnes najdete:

  • Rozesílku 11/2014 - celý text v PDF
  • ML č. 102 – Kompost
  • ML č. 103 – Vyrobte si herbář
  • Informaci o projektu Jak učit POLY pro MŠ a formulář pro zájemce (jedná se o předběžné potvrzení zájmu – pozvánky a přihlášky budeme zasílat koncem srpna)
  • TZ ke Krajskému veletrhu EVVO