Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g fairtradového třtinového cukru
  • 175 g másla
  • 175 g fairtradové hořké čokolády FTO
  • 150 g lískových ořechů
  • 100 g bílé fairtradové čokolády
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový lusk (nebo 1 sáček vanilkového cukru)
  • 0,5 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • čtvrt lžičky soli

Postup:

Vanilkový lusk rozřízneme a semínka uvnitř vyškrábeme nožem. Změklé máslo utřeme s fairtradovým třtinovým cukrem a semínky z lusku dohladka. Postupně přimícháme vejce, až vznikne kašovitá směs. Oříšky a fairtradovou hořkou a bílou čokoládu nasekáme nahrubo a promícháme s moukou, solí a práškem do pečiva. Tuto směs po částech zlehka vmícháme vařečkou do vaječné kaše a dobře promícháme. Z těsta vymodelujeme malé oválné placičky a klademe je na plech dále do sebe, neboť se při pečení trošku roztečou. Pečeme do světle hnědé barvy asi 12 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.